返回列表 發帖

1964年賣草地等水車

評分人數

係柿山孔教中學喎,多謝分享。

要出動到亞洲氣水車來車水, 認真大陣像

嘩! 亞洲汽水車, 咁D水會唔會甜架? 沙示定橙汁味先?

嘩! 亞洲汽水車, 咁D水會唔會甜架? 沙示定橙汁味先?
黃臘鯧 發表於 2012-11-26 21:34

亞洲汽水最夠汽,亞洲汽水最夠味,飲汽水就梗係亞洲汽水啦!……呢三句,綠村電台時常播架。

亞洲汽水最夠汽,亞洲汽水最夠味,飲汽水就梗係亞洲汽水啦!……呢三句,綠村電台時常播架。
simo 發表於 2012-11-26 22:34

綠村電台時常播既仲有....

瞓得個被竇暖粒粒,成晚見尿急....食印度神丹啦

結婚十幾年,有心冇力,爸爸冇得做....食印度神丹啦
紅塵白浪兩茫茫,不求聞達是妙方;

到處隨緣延歲月,終身歡樂度時光。

1964年,我仲未嚟到哩個世界

係咪現在教業行落 d 既位置 ?

綠村電台時常播既仲有....

瞓得個被竇暖粒粒,成晚見尿急....食印度神丹啦

...
魚腩 發表於 2012-11-27 02:03

提起綠邨電台, 貼張舊廣告給大家分享. 睇下各位大哥仲記得幾多廣告金句, 同當時嘅經典節目. 我記得:麥明麥滿主理, 現場直播, 當然又快又準. 另外.方萍姐嘅妙韻寄心聲:帶金點一曲鄭錦昌嘅"十一哥"俾帶娣收聽.祝佢青春常註.
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

評分人數

• 王腳立

哩度係綠村 (正字出唔到) 廣播電臺 ...

蝦艇 1234 號, 你家中有要事搵你 ...

哩度係綠村 (正字出唔到) 廣播電臺 ...
咱是陳小肥 發表於 2012-11-28 17:37

綠廣播電臺 ...出到噃

蝦艇 1234 號, 你家中有要事搵你 ...
咱是陳小肥 發表於 2012-11-28 17:40

出海捕魚,網網千斤..

聽完長編粵曲跟住聽方萍姐姐...

白雲天上走.友誼永長久。

黎多次 ...

綠邨廣播電臺

昔日綠邨電台廣告及方萍點唱節目妙韻寄心聲金句

亞洲汽水最平, 亞洲汽水最靚, 亞洲汽水經過嚴格衛生消毒, 飲佢保證安全, 家庭宴會, 不可不備亞洲汽水, 亞洲電話 : 2883, 4334

甲:乜你成日顧住拍拖,連嘢都唔記得食呀
乙:唔係呀,我周時都去桃園麵家食嘢既
甲:桃園麵家,馳名鮮蝦水餃,麵食最靚,午市甜品,款式多,價錢平,晨早粥品,用料最正,惠顧諸君,電話送到,桃園麵家,係波斯富街永安公司側,電話773673,請去試吓啦

祝佢青春常駐

祝魚蝦滿載,網網千斤

評分人數

• 王腳立

昔日綠邨電台廣告及方萍點唱節目妙韻寄心聲金句

亞洲汽水最平, 亞洲汽水最靚, 亞洲汽水經過嚴格衛 ...
IF212 發表於 2012-12-11 23:29

你真犀利呀,全部記得咁詳細,連電話號碼都記得,好嘢!

simo 發表於 2012-12-12 06:38

芳萍小姐衣家唔知喺邊處呢喂?……記得點唱節目係咁講: "馮初九點一首花好月圓俾阿陳雙喜聽,祝佢魚蝦大進,網網千斤……

simo 發表於 2012-12-12 06:38

唔係我好記性, 只係在網上搵到的前輩提供的資料