返回列表 發帖
最記得"樂斯"戲院,D座位冇座墊,最後一次去睇果套係
任白絕版經典"李後主",7毫子入埸券,大堂中座

七毫子入場我估係六三至六五年代
simo 發表於 2015-10-13 20:21

應該是1967-1968年,樂斯戲院1970年已經清拆,變左樂斯大廈

回復 13# simo

70年代結業了

昔日的工人康樂館已經變左工人康樂超市
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

其實工人康樂館前身係南京戲院,相信你童年時代見過,在五十年代由工聯總會改作工人康樂館,近年已拆變空 ...
simo 發表於 2015-10-14 19:35

對,以前康樂館在泗猛街市隔離,保宗器/男公廁斜對面

根據網上的資料, 樂斯戲院是在1940年開業, 在1970年結業, 拆建成為樂斯大廈
IF212 發表於 2015-10-14 21:12

亞婆冇車大炮喇

當年的粵語片,假到極,尤其是陳寶珠的女殺手
但吾知點解,我當年也喜歡陳寶珠,我妹妹則較喜歡
蕭芳芳,正因為如此,"草"明星相我有我佢有佢

小肥鍾意狄娜 ... ... ...
咱是陳小肥 發表於 2015-10-17 19:58

男星我鍾意曾江,有型,靚仔又有才華

小肥鍾意狄娜 ... ... ...
咱是陳小肥 發表於 2015-10-17 19:58

大軍閥當年在平安戲院做,有冇去睇?

謝老四做情賊時, 都唔錯.

附小肥塊綢仔
咱是陳小肥 發表於 2015-10-17 20:06

黑膠綢唐裝大襟衫

評分人數

• jose1057

花鈕 ... ... ... 唔難做
咱是陳小肥 發表於 2015-10-18 05:21

花鈕(布鈕)其實吾方便,我喜歡鈕門扣鈕多些  

姐姐, 請問有無夾衲存貨