返回列表 發帖
根據網上的資料, 樂斯戲院是在1940年開業, 在1970年結業, 拆建成為樂斯大廈
IF212 發表於 2015-10-14 21:12

亞婆冇車大炮喇

應該是1967-1968年,樂斯戲院1970年已經清拆,變左樂斯大廈
maria-ng 發表於 2015-10-13 20:44

我小孩時也曾在槳斯戲院看過戲,記得其中看的一套戲是謝賢及簫芳芳主演的,戲中有槍戰,

當年看得不明不白?

看到匪徒開鎗在先的鏡頭,謝賢才回擊,但中鎗的永遠是坏人?

當年的粵語片,假到極,尤其是陳寶珠的女殺手
但吾知點解,我當年也喜歡陳寶珠,我妹妹則較喜歡
蕭芳芳,正因為如此,"草"明星相我有我佢有佢

當年的粵語片,假到極,尤其是陳寶珠的女殺手
但吾知點解,我當年也喜歡陳寶珠,我妹妹則較喜歡
蕭芳芳,正因為 ...
maria-ng 發表於 2015-10-17 17:41
據悉,當年好多"工厰妹"分两派,一派捧陳寶珠而另一派捧蕭芳芳,两派時常在工廠鬥咀口角……

小肥鍾意狄娜 ... ... ...

咱是陳小肥 發表於 2015-10-17 19:58

男星我鍾意曾江,有型,靚仔又有才華

大軍閥當年在平安戲院做,有冇去睇?

大軍閥當年在平安戲院做,有冇去睇?
maria-ng 發表於 2015-10-17 20:02

大軍閥有睇, 唔記得邊間戲院

男星我鍾意曾江,有型,靚仔又有才華
maria-ng 發表於 2015-10-17 20:01

謝老四做情賊時, 都唔錯.

附小肥塊綢仔
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

據悉,當年好多"工厰妹"分两派,一派捧陳寶珠而另一派捧蕭芳芳,两派時常在工廠鬥咀口角 ...
simo 發表於 2015-10-17 19:47

做街市, 欄口 ge 就捧黃飛鴻

謝老四做情賊時, 都唔錯.

附小肥塊綢仔
咱是陳小肥 發表於 2015-10-17 20:06

黑膠綢唐裝大襟衫

評分人數

• jose1057

誠意分享

小肥兄,嗱,即講即到,仲唱埋歌添  http://www.disanna.com/viewthrea ... &extra=page%3D1      

回復 29# 咱是陳小肥

小肥叔,我有次在電視重播的粵語長片睇過謝賢做「情賊」,
當佢講果句:「對唔住,因為我係情賊」呢句對白,我禁不住笑左出黎

並非對謝賢不敬,但真係好好笑

曾經同朋友講過呢套野,可惜都無咩機會搵到出黎睇LU。

狄娜值得欣賞!一代奇女子。

黑膠綢唐裝大襟衫
maria-ng 發表於 2015-10-17 20:31

回一件 ... ... ...

小肥兄,嗱,即講即到,仲唱埋歌添
simo 發表於 2015-10-17 21:53

"目立" 到網址個尾數有 3 有 D ... 重以為係 ... ... ...

花鈕 ... ... ... 唔難做

回復  咱是陳小肥

小肥叔,我有次在電視重播的粵語長片睇過謝賢做「情賊」,
當佢講果句:「對唔住,因 ...
rice333 發表於 2015-10-17 22:38

再唔係張十四呀 ... 高高瘦瘦

"目立" 到網址個尾數有 3 有 D ... 重以為係 ... ... ...
咱是陳小肥 發表於 2015-10-18 00:59

以七十年代尺度,狄娜在“大軍閥“中演出就真係冇得頂啦,嗱,送俾小肥兄