返回列表 發帖
冇錯, 佢有權咁做...
藍月亮 發表於 2014-3-3 10:21

呢個我都buy佢....做得好

咁要等幾耐呀? 我諗住你開左我過來飲啡...
藍月亮 發表於 2014-3-3 16:38

... 夢想黎 je ... ... ...

... 夢想黎 je ... ... ...
咱是陳小肥 發表於 2014-3-3 17:23

有夢想就有機會實現

有夢想就有機會實現
藍月亮 發表於 2014-3-3 17:28

希望啦 ... ... ...

你開左我過來幫襯。

你開左我過來幫襯。
didi 發表於 2014-3-3 23:32

一言為定

有夢想就有機會實現
藍月亮 發表於 2014-3-3 17:28

其實先前有過兩劑, 不過牽涉唔深; 純粹為幫個老死.

兩次都係同一個死黨.

一次係北角, 做車仔麵; 死在個死黨無經驗.  最大鑊係佢成家拜觀音 ... 所以, 無牛丸, 無牛腩, 無腩汁.

叫佢用生菜即淥; 佢係要淥定菜心返滾.

話 d 麵要過冷河; 佢話工序多.

說話要萬年鹵水, 日日加料返滾; 佢話唔衛生.

然後重 ... ... ... 每個禮拜休息一日.

一次係元朗, 做麵檔茶餐廳; 死在個死黨無汲取上次經驗.  重弊就係抄人某種特色.

小肥勸都勸唔黎, 教埋都唔跟.  結果都係無疾而終.

兩次都係同一個死黨.

一次係北角, 做車仔麵;  ...
咱是陳小肥 發表於 2014-3-4 01:09
咁先叫做有性格

兩次都係同一個死黨.

一次係北角, 做車仔麵;  ...
咱是陳小肥 發表於 2014-3-4 01:09

我諗你要搵過個伙伴先得了, 一係就自己搞掂晒, 搵人一齊搞要好夾先得...

咁先叫做有性格
綿羊 發表於 2014-3-4 10:43

係羅, 屢敗屢戰羅

我諗你要搵過個伙伴先得了, 一係就自己搞掂晒, 搵人一齊搞要好夾先得...
藍月亮 發表於 2014-3-4 11:56

小肥都係咁想

去第二度食
chan200308 發表於 2014-3-2 22:58

澳門好多食店都有咁既現象, 只係未講到出口叫你去第二間.   

waterpool 發表於 2014-3-5 17:43
我都好有性格, 未講到出口我已經去第二間食.

呢間野.型到不得了

waterpool 發表於 2014-3-5 17:43

係澳門人開的先會咁, 香港或其他地方的人開就唔會咁做..

呢間野.型到不得了
王腳立 發表於 2014-3-5 20:48

佢好多情況都會叫D客人去轉角果間店舖幫襯..

佢好多情況都會叫D客人去轉角果間店舖幫襯..
藍月亮 發表於 2014-3-6 09:54

係咩 ??  咁果間可能都係佢開嘞...

係咩 ??  咁果間可能都係佢開嘞...
waterpool 發表於 2014-3-6 16:21

轉角果間唔係佢開ga~

崔元記, 咖哩雞翼蛋通粉, 曾經食左兩個月既午餐~~~
啟吾 發表於 2014-3-3 00:24

食左兩個月既午餐咁長時間, 梗係去高校讀書考試陞職