返回列表 發帖

路環好有性格的咖啡店

店內只提供一般的飲料咖啡奶茶及一兩款面包
1.只得通粉跟米粉
2.只得豬扒跟雞扒
3.不准帶寵物入內, 叫客人去第二間食
4.七成客以不再收客人, 理由係做唔到, 叫客人去第二度食
5.只做街坊生意, 不做遊客生意
6.你只可以內心的等, 你催促老細會叫你去第二間食

湯底係蔬菜湯, 冇味精, 好似阿媽煮的味道, 我覺得雞扒較好味

評分人數

• 王腳立

• waterpool

• 綿羊

• jose1057

崔源記, 老板花名叫老土

崔源記, 老板花名叫老土
jose1057 發表於 2014-3-2 22:15

你都有去食過?

回復 3# 藍月亮

我在路環居住和工作有一段長時間, 基本上很多人物或風俗我都曉得

回復  藍月亮

我在路環居住和工作有一段長時間, 基本上很多人物或風俗我都曉得
jose1057 發表於 2014-3-2 22:22

原來係咁..唔怪得啦...

去第二度食

崔元記, 咖哩雞翼蛋通粉, 曾經食左兩個月既午餐~~~

不准帶寵物入內, 叫客人去第二間食 ... 哩樣間店做得好正確喎

不准帶寵物入內, 叫客人去第二間食 ... 哩樣間店做得好正確喎
咱是陳小肥 發表於 2014-3-3 01:55

冇錯, 佢有權咁做...

崔元記, 咖哩雞翼蛋通粉, 曾經食左兩個月既午餐~~~
啟吾 發表於 2014-3-3 00:24

係呀講漏左咖哩雞翼

冇錯, 佢有權咁做...
藍月亮 發表於 2014-3-3 10:21

小肥就係想開間咁上下形式 ge 舖仔

小肥就係想開間咁上下形式 ge 舖仔
咱是陳小肥 發表於 2014-3-3 15:33

係邊度開?

係邊度開?
藍月亮 發表於 2014-3-3 15:41

想緊 ... ... ...

想緊 ... ... ...
咱是陳小肥 發表於 2014-3-3 16:01

南丫島大澳

南丫島大澳
藍月亮 發表於 2014-3-3 16:11

南丫島 ... ... ... 太多洋人同假日太多遊客

大澳 ... ... ... 無位

多數係港島環頭, 環尾; 小 d 遊客 ge 地方 (西環唔得羅, 大量開發, 呎價已經貴到無朋友)

最理想係好似南灣個類環境或者哩類地方 ... ... ...
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

南丫島 ... ... ... 太多洋人同假日太多遊客

大澳 ... ... ... 無位

多數係港島環頭, 環尾; 小 d ...
咱是陳小肥 發表於 2014-3-3 16:20

環境都唔錯, 有樹有海...

環境都唔錯, 有樹有海...
藍月亮 發表於 2014-3-3 16:22

幾好架, 可以釣魚, 可以煲煙兼野餐.

係小肥屋企去 ... 自駕七八分鐘, 公車唔會多過 15 分鐘.

幾好架, 可以釣魚, 可以煲煙兼野餐.

係小肥屋企去 ... 自駕七八分鐘, 公車唔會多過 15 分鐘.
咱是陳小肥 發表於 2014-3-3 16:25

真係唔錯喎, 租金貴唔貴呀?

未深入研究, 附近有工廠同政府食堂, 可能要投標同等舊約完

未深入研究, 附近有工廠同政府食堂, 可能要投標同等舊約完
咱是陳小肥 發表於 2014-3-3 16:35

咁要等幾耐呀? 我諗住你開左我過來飲啡...