返回列表 發帖

[原創]黑沙灣~林記

好耐冇去過既林記,都有小小驚喜,除咗縮水小家馬介休球外,羊膝,薯菜,雜菌湯都唔錯,尤其係羊膝,味道濃香配麵包就更係絕配..

評分人數

• jose1057

• waterpool

• 王腳立

依家完全唔抵食, 係咁加價, 但份量又減少, 太離譜

啟吾 發表於 2014-1-5 19:24

好耐冇去所以都冇得比較,不過湯同羊份暈又都幾大喎..

個羊膝似乎唔錯

個羊膝似乎唔錯
咱是陳小肥 發表於 2014-1-5 19:42
可以呀..

個咖哩羊都ok架!再配面包!正!

好耐冇去所以都冇得比較,不過湯同羊份暈又都幾大喎..
綿羊 發表於 2014-1-5 19:27

如果你叫羊十一, 咁就知佢縮到有幾過份

如果你叫羊十一, 咁就知佢縮到有幾過份
啟吾 發表於 2014-1-5 23:55

請問: 羊十一係 "抹傢伙" ... 好食嘛

羊架, 佢招牌菜之一, 面層塗上自家制芥末醬, 之後焗, 仲有原味

本身係SIZE 係平日我地買到果大件, 不過, 佢竟然可以搵到BB 羊架, 的式到你估唔到.......但價錢有增冇減

羊架, 佢招牌菜之一, 面層塗上自家制芥末醬, 之後焗, 仲有原味

本身係SIZE 係平日我地買到果大件, 不過, ...
啟吾 發表於 2014-1-6 16:15

thanks ... ... ...

啟吾 發表於 2014-1-5 19:24

唔知係咪澳門 D 食店太旺唔憂做, 定係租金人工成本大增,  好多食店都有咁既趨勢.

本身係SIZE 係平日我地買到果大件, 不過, ...
啟吾 發表於 2014-1-6 16:15

已經覺得好惹味下

唔知係咪澳門 D 食店太旺唔憂做, 定係租金人工成本大增,  好多食店都有咁既趨勢.
waterpool 發表於 2014-1-7 16:59

其實, 香港都係咁; 小肥個人覺得係 (1) 買貴 d 收多d (2) 細份 d, 叫多 d.  

茶餐廳都係一殼飯, 加底又要加錢.  

麵包就鬆泡泡, 連法包都係咁.  

小肥食開檔燒臘, 上個月由 $20 加到 $26, 好彩份量無小到.  

生活迫人呀 ... ... ...

評分人數

• 王腳立

無意氣

樓主食自己