返回列表 發帖
能夠講得出呢處係邊樹都算係老澳人啦(1968年)
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

老友,睇過紅燈記未呀?日日過馬路同楂車都要睇“紅燈“啦,但就未睇過呢過紅燈記
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

殷承宗  ---   國內的鋼琴大師

精彩的分享!

精彩的分享!
rice333 發表於 2015-12-5 14:56

謝謝!但至今仲未有老友答到兩幅圖地點呢……

有的士嗰張照片, 是否板樟堂街紐約的士公司?

好珍貴的圖片

有的士嗰張照片, 是否板樟堂街紐約的士公司?
IF212 發表於 2015-12-6 18:43

唔係,再估,少少貼士,呢間的士公司好耐歷史及小城要算有規模,老澳人多知的

唔係,再估,少少貼士,呢間的士公司好耐歷史及小城要算有規模,老澳人多知的
simo 發表於 2015-12-6 21:49

南灣...  近八角亭... ??

南灣...  近八角亭... ??
waterpool 發表於 2015-12-7 18:23

唔對呀,再估吓啦…

能夠講得出呢處係邊樹都算係老澳人啦(1968年)
simo 發表於 2013-11-10 04:37

雖然不是老澳人,但都估下:是否在沙梨頭?

雖然不是老澳人,但都估下:是否在沙梨頭?
rice333 發表於 2015-12-8 11:44

唔係,圖中舊樓今天己拆建成五層高大厦了

[quote]唔係,圖中舊樓今天己
是水坑尾嗎?

河邊新街乎 ... ... ...

[quote]唔係,圖中舊樓今天己
是水坑尾嗎?
rice333 發表於 2015-12-15 11:32

唔對,再估啦

河邊新街乎 ... ... ...
咱是陳小肥 發表於 2015-12-15 16:55

都唔係,同河邊新街隔好大段路的

提督馬路  ??

提督馬路  ??
waterpool 發表於 2015-12-16 18:52

唔係,貼士……係舊城區

再有貼士,係中區,當年呢間的士公司多用平治車

是否南灣新樓, 現在中華廣場對面附近?