返回列表 發帖

嘩,呢D先至係真正嘅老餅,我吔要企埋一邊啦,老友……

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

評分人數

• jose1057

• 綿羊

• 低級巡邏員

• 黃臘鯧

• IF212

呢個莫非小肥叔叔作?

評分人數

• IF212

• waterpool

評分人數

• jose1057

• 王腳立

遲吓仲有一件老到阿媽都唔認得架,真正老餅中老餅,名都未聽過,話係呬孟街wor,不過係間茶樓,餅友!又估吓嘢,你知道嗎?

遲吓仲有一件老到阿媽都唔認得架,真正老餅中老餅,名都未聽過,話係呬孟街wor,不過係間茶樓,餅友! ...
simo 發表於 2013-8-5 23:37

咩玩得 gam 大呀, 哩舖; 老友記 ... 哩排天氣唔好, 好易嚇到血壓高架

[quote]呢個莫非小肥叔叔

哩 d 係祖師個脫人做架啦; 廣州都未解放.

又要找番個鎮山之寶出來獻世

評分人數

• 王腳立

• 黃臘鯧

• simo

[quote]呢個莫非小肥叔叔

哩 d 係祖師個脫人做架啦; 廣州都未解放.
咱是陳小肥 發表於 2013-8-5 23:43

咦……睇真吓先至知,原來顯記在廣州十甫路72號,我都未出世,認真老餅呀!

咩玩得 gam 大呀, 哩舖; 老友記 ... 哩排天氣唔好, 好易嚇到血壓高架
咱是陳小肥 發表於 2013-8-5 23:41

唔駛驚,坐定定,整番杯靓茶飲,慢慢懷舊一吓呢d老餅呢……

又要找番個鎮山之寶出來獻世
IF212 發表於 2013-8-5 23:58

呢個餅盒都六十年歷史啦,擺到衣十都未霉爛,好野!

顯記賣一隻棕要二仟大元,點食得起呀,大哥,嘻嘻……

元記的鮑馬壯, 好多三巴仔出來的同學都係佢嘅學生...

顯記賣一隻棕要二仟大元,點食得起呀,大哥,嘻嘻……
simo 發表於 2013-8-6 00:22

人家蛋黃蓮蓉賣兩個幾一盒, 佢一隻棕都要二仟幾?

遲吓仲有一件老到阿媽都唔認得架,真正老餅中老餅,名都未聽過,話係呬孟街wor,不過係間茶樓,餅友! ...

十月初五街我就記得有間雙喜同品芳.

十月初五街我就記得有間雙喜同品芳.
黃臘鯧 發表於 2013-8-6 08:55

你都叻過我,我連雙喜、品芳都未聽過,今晚發上呢間茶樓名,睇圖似係四五十年代,招牌名……??大荼樓,位於呬街,今晚先至知。

我童年在呬孟碼頭街長大,呬孟碼頭街係呬孟街橫街,可能茶樓太老餅,我估計當時仍未出世....

simo 發表於 2013-8-5 23:28

真係嬲嬲地.

蒸蒸佢先