返回列表 發帖
回復 1# home2 第四幅圖為大業別墅, 位於新填海地段, 高福耀的物業, 耀哥為高可寧之子。。。

今天愛都大酒店得個空殼咋……]
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

今天愛都大酒店得個空殼咋……]
simo 發表於 2013-7-29 00:53

塊地咁靚, 點解丟空咁耐 ?

新花園娛樂場廣告,刊於七四年澳門工商年鑑之内

評分人數

• waterpool

• 黃臘鯧

• IF212

娛樂場開幕後不久門口附近發生爆炸....

娛樂場開幕後不久門口附近發生爆炸....
ruabrandao 發表於 2013-7-30 04:27

睇過一部電影“新哥傳奇”都有拍呢幕,暗話係傅老榕班人做既,唔知真定假。

回復 66# simo

德用兄當時已經仙遊了....

回復 31# 咱是陳小肥

波子機,打鯊魚就使咗唔少..仲有哈哈園,葡京都留低唔少腳毛..嘻嘻
紅塵白浪兩茫茫,不求聞達是妙方;

到處隨緣延歲月,終身歡樂度時光。

回復  咱是陳小肥

波子機,打鯊魚就使咗唔少..仲有哈哈園,葡京都留低唔少腳毛..嘻嘻
魚腩 發表於 2013-7-30 19:19

我都係..  尤其係打鯊魚機   

回復  咱是陳小肥

魚腩 發表於 2013-7-30 19:19

葡京 ... ... ...

波子機, 當年, 技術好, 入銀一次, 可以獎到賣.

刊於七四年澳門工商年鑑内頁,愛都酒店

在電影“新哥傳奇“中,有一幕講新花園娛樂場開幕當日,仇家(唔知係唔係指傅家)向本地乞丐散播消息話會向佢哋派開幕利是,於是引來一大班乞丐湧去愛都門口……其實呢件事,在小時候都聽過叔伯等講過……原來係真嘅,仲有放炸彈都聽過……

在電影“新哥傳奇“中,有一幕講新花園娛樂場開幕當日,仇家(唔知係唔係指傅家)向本地乞丐散播消息話會向佢 ...
simo 發表於 2013-8-2 23:42

而家就無乞衣, 大把強國人湧入去...

而家就無乞衣, 大把強國人湧入去...
waterpool 發表於 2013-8-3 12:20

小城在賭場開放後想見到乞兒都難,可能政府年年派錢,又點會有人去乞食呀!

回復 59# home2

好似個Hotel應叫 Bela Vista.