返回列表 發帖

simo又玩估,戲院内景,大家都留有不少腳毛呀~wxr8181估中

老友,有印象嗎?邊間戲院呢?
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

評分人數

• 藍月亮

• waterpool

• 黃臘鯧

• 王腳立

• IF212

两個厠所位置.估可能係國華

两個厠所位置.估可能係國華
taxilow 發表於 2013-5-27 23:27

不對,此戲院結束己久,當年六十年代不少人一家大細去睇戲,此圖顯示工人正拆銀幕

一家大細?麗聲?

域多利

好有印象左右2邊2條圓住,一定係清平戲院.

評分人數

• simo

百老匯

一家大細?麗聲?
taxilow 發表於 2013-5-27 23:53

我都認為係麗聲嘅機會多啲.

南灣戲院   

好有印象左右2邊2條圓住,一定係清平戲院.
wxr8181 發表於 2013-5-28 09:06
今次輪到Wxr8181威威!咁都俾你估到,可想你幫襯此院唔少,抵讚

冇錯!碓係清平戲院

以上圖片照於多年前剪報, 今天清平戲院連座椅都拆晒,惨變停車場   

原來銀幕後係咁ga

八十年代曾經入過去睇殘片

指下個鼻講句伙記就入得!

見到工人球場嗰波皇x响門口.打個招呼唔買飛!

八十年代曾經入過去睇殘片
Patio-do-Bonzo 發表於 2013-5-28 17:58

八十年代,影院已被電視機逐漸取代,本澳影院業已屆夕陽開始,想方設法以平票價拉回電視觀眾,推出殘片,又再推三四级咸片,以拉某類電視觀眾,因而幾乎全澳除大會堂及永樂外都放映成人電影,百年大戲院∼清平亦不例外,再後期,vcd及較清的dvd影碟深入百姓家,更把衰退中之影院推向深谷,直至九十年代至二千年,逐間影院結業……,

記得最後一套係果度睇既戲就是"最后勝利",果時已經好殘,好多老鼠走來走去!

回復 18# paulo

球皇比利,哥套?

回復 19# taxilow

唔係,曾志偉做既,八幾年.