返回列表 發帖

[原創] 新ロ岸~富豪酒樓

公司請食飯,清酒樓新裝修過,地方更舒服,菜式亦很清爽

評分人數

• waterpool

• bbqbbq8

富豪羊

菜式應該唔錯; 不個張菜單 ge 包裝方法有 d 特別.

豬手併白肉有走鬼之嫌 (點解唔叫蒜香豬三樣扮正宗地方菜 - 豬手, 白肉, 豬肉凍).  

三熱葷有 d 撞, 重借位用雙脆個名 (勝在龍蝦唔係用芝士).  橫掂菜唔多, 雙脆可以食菜, 蓮藕, 芹菜, 百合, 用醬爆.

冬茸勝瓜算係撞 (重好易令人覺得係拆開個冬瓜盅, 避七個菜).  哩兩樣再接落湯飯一樣有 d 特別.

糖水接湯飯, 其實, 可以用甜點 je.  馬拉糕幾好呀 ... 步步高, 重要大發.

富豪羊
bbqbbq8 發表於 2013-5-12 22:46

天下聞名, 人所共知~

菜式應該唔錯; 不個張菜單 ge 包裝方法有 d 特別.

豬手併白肉有走鬼之嫌 (點解唔叫蒜香豬三樣扮正宗地 ...
咱是陳小肥 發表於 2013-5-13 03:50

呢家酒家算係中上水準, 菜單可能求 d 變化而已, 邊個寫既就要問綿羊   

你間公司咁好福利,成日請員工食飯.

你間公司咁好福利,成日請員工食飯.
paulo 發表於 2013-5-13 21:54
好福利先留到好員工嘛

呢家酒家算係中上水準, 菜單可能求 d 變化而已, 邊個寫既就要問綿羊
waterpool 發表於 2013-5-13 18:55
係公司寫既,與羊無關

好福利先留到好員工嘛
綿羊 發表於 2013-5-18 15:23

我公司無福利.. , 所以我唔係好員工

因為你係好老闆嘛

好福利先留到好員工嘛
綿羊 發表於 2013-5-18 15:23

係呀 ... ... ... 出黎 lo 為咩 je.

因為你係好老闆嘛
綿羊 發表於 2013-5-18 19:42

小小打工仔咋