返回列表 發帖
咩, 睹得咁大呀 ... 定 ... 收歸國有, 被中央沒收呀.
咱是陳小肥 發表於 2013-2-19 13:31

梗係俾阿媽擋柴燒透火……(昔日煮飯要用柴及紙燒火)

用柴及紙燒火 ... 小肥燒過重劈個柴.  把柴刀好似重係度, 搵搵.

continue ... ... ...
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

咩, 睹得咁大呀 ... 定 ... 收歸國有, 被中央沒收呀.
咱是陳小肥 發表於 2013-2-19 13:31

大個左唔再玩, 又唔識收埋佢, 唔知幾時俾阿媽掉左.

大個左唔再玩, 又唔識收埋佢, 唔知幾時俾阿媽掉左.
waterpool 發表於 2013-2-19 15:12

阿媽 … 通常等於玩具殲滅者.

哩輪玩火柴 ...

評分人數

• 王腳立

1次加哂

1次加哂
王腳立 發表於 2013-2-25 22:15

再黎 ... 黎 ... ... 黎 ... ... ...

圖係會繼續黎 ... ... ...

圖 ... ... ...

埋黎睇 埋黎有四仔

評分人數

• 王腳立

• waterpool

埋黎睇 埋黎有四仔
咱是陳小肥 發表於 2013-3-17 08:34

正呀 .....  

霆鋒都露面!

帆布床與馬紮

評分人數

• simo

回復 114# 咱是陳小肥    其實點解呢仲床叶“馬紮“,同馬有關??

回復 115# simo

佢打開似隻木馬,又摺得埋,所以舊一輩叫作馬摺!

回復  咱是陳小肥    其實點解呢仲床叶“馬紮“,同馬有關??
simo 發表於 2013-3-19 20:56

马扎
http://baike.baidu.com/view/194573.htm

馬紮, 馬紮; 講下講下, 就變左馬褶

至於點解叫“馬紮"; 小肥就唔知.

求求期期又一期