返回列表 發帖
回復 20# 咱是陳小肥       小肥兄,你個名多咗两個字嘅?

回復 25# 咱是陳小肥     我都係老手變新手,希望慢慢適應啦,如果唔係,成手珍藏要擺番老八區呀。

我都係呀, 變左個無知的小新丁.
waterpool 發表於 2012-10-18 18:05

我唔止無知新丁,仲係白痴新丁呀

再呀來, 來來來 ... ... ...
咱是陳小肥 發表於 2012-10-20 02:32

你收收埋埋D野仲多過我呀。

殊低調d呀如果吾係一陣俾人打劫
王腳立 發表於 2012-10-20 09:12

入黎打劫既人就係殊我哋既人。

殊 ... ... ... ...
咱是陳小肥 發表於 2012-10-20 15:08

殊…… 低調到唔睇得好清楚

小肥兄不愧是顯記專家
IF212 發表於 2012-10-20 23:44

正一顯記餅家“餅”友 ,又係我地既老“餅”友。

磚家又來啦 ... ... ...
咱是陳小肥 發表於 2012-10-29 03:31

顯記餅家的確係澳門人集體回憶,只停留在我地呢代老澳人心中,很想回味顯記各式餅食。

眨下眼就已經五年啦 ... ... ... 八年前泡八角, 五年前遊小花 ...
咱是陳小肥 發表於 2017-12-31 04:07

小肥兄由當時八角來,我就更早由蘭香來,至今近10年,睇返一齊來呢度吹水友已剩餘無幾,好似小城老舖咁一間一間消失

金邊顯記玻璃水杯, 已是古董級數, 要小心保存
IF212 發表於 2018-1-16 18:59

小肥兄嘅收藏品,相信都唔會用作水杯飲用

冇錯, 我在2008年11月尾在蘭香閣注册, 在2009年4月蘭香閣改名為八角亭, 而八角亭在2013年1月1日零 ...
IF212 發表於 2018-1-1 22:57
你咁好記性仲記得詳細時間,不覺又差不多十年

simo兄, 係呀, 十年前的8月8日, 北京奧運會開幕還記憶猶新, 不知不覺間時光真是如箭飛逝
IF212 發表於 2018-9-1 12:21

回想十年前蘭香閣八角亭懷舊餅友十分活躍談舊,今天只餘你及我,十年之變化難預到

大家好,好耐未入來了,打個招呼